Orban: Oricare ar fi planurile imigranților de a folosi noi rute în Europa, "este sigur că nu vor trece prin Ungaria"

Orban: Oricare ar fi planurile imigranților de a folosi noi rute în Europa, "este sigur că nu vor trece prin Ungaria"

Decizia Austriei de a restricționa numărul de imigranți este o "victorie a rațiunii", a declarat vineri, într-un interviu radiofonic, premierul ungar Viktor Orban, care a mai spus că, în acest caz, "gândirea dogmatică a capitulat în fața realității și a bunului simț", relatează agenția MTI.

Europa nu poate primi un număr uriaș de străini fără a impune restricții și verificări, a adăugat el în interviul pentru postul public de radio Kossuth. "Punctul de vedere al Ungariei este că ar fi mai bine dacă niciun imigrant nu ar ajunge în Europa", a mai afirmat Orban, atrăgând atenția că oricare ar fi planurile imigranților de a folosi noi rute în Europa, "este absolut sigur că nu vor trece prin Ungaria".

Austria a anunțat miercuri că va limita la 37.500 numărul persoanelor cărora li se va permite să ceară azil în acest an , mai puțin decât totalul din 2015, și că va reduce anual acest prag la 25.000 până în 2019.

Pe de altă parte, Orban a spus că au fost deja făcute pregătirile pentru ridicarea unui gard de-a lungul unei porțiuni a frontierei dintre Ungaria și România și că există capacitatea de a închide această parte a graniței dacă va fi necesar. Premierul ungar a reluat criticile la adresa Bruxellesului, spunând că statelor membre ale UE nu li se oferă opțiunea de a-și găsi propriile soluții la probleme. În schimb, sunt menționate soluții comune la nivel european, însă nu se face nimic corespunzător, a declarat el.

"A retrage puterilor statelor, nefiind însă în același timp capabil să oferi alternative, nu face decât să slăbească Europa", a insistat Orban.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România