Panică pe aeroportul din Gatwick după ce o femeie ce venea din Africa a decedat după aterizare

Panică pe aeroportul din Gatwick după ce o femeie ce venea din Africa a decedat după aterizare

Oficialii de pe aerportul Gatwick din Londra au izolat un avion care venea din Gambia şi echipajul acestuia, după ce o femeie a murit la scurt timp după aterizare, generând temeri că ar putea fi infectată cu virusul Ebola, relatează Sky News.

Panică pe aeroportul din Gatwick după ce o femeie ce venea din Africa a decedat după aterizare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Femeia în vârstă de 70 de ani s-a prăbuşit pe aeroport şi ulterior a decedat. Testele efectuate au arătat însă că ea nu era infectată cu Ebola. Femeia nu a prezentat niciun simptom în timpul zborului, dar a început să se simtă rău după aterizare.

Aeronava aparţinând companiei GambiaBird, precum şi echipajul şi lucrătorii de pe aeroport au fost "izolaţi" pentru o perioadă de timp, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare.

"Ieri dimineaţă (duminică, n.red.) o pasageră a început să se simtă rău după debarcarea unui zbor ce venea din Gambia pe aeroportul Gatwick şi din nefericire a decedat la spital", a declarat medicul Brian McCloskey.

"Nu există riscuri în privinţa sănătăţii altor pasageri sau a echipajului, deoarece pasagerul (decedat) nu a avut simptome în timpul zborului. Era foarte improbabil să fie un caz de Ebola dar s-au efectuat teste ca măsură de precauţie, iar acestea au fost negative", a precizat el.

Femeia a început să transpire puternic şi să vomite la aterizare, generând un răspuns de urgenţă din partea paramedicilor şi a personalului aeroportului. Femeia a murit la East Surrey Hospital din Redhill, care a efectuat şi testul de Ebola.

"Având în vedere originea zborului, spitalul a efectuat teste de Ebola şi alte boli infecţioase ca măsură de precauţie. Testele s-au dovedit negative", a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare din Gatwick. "Ca măsură de precauţie, avionul a fost izolat, ca şi personalul relevant al companiei aeriene şi al aeroportului", a adăugat ea.

Peste 700 de persoane au murit în Guineea, Sierra Leone şi Liberia în cadrul epidemiei de Ebola.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…