Pegida cheamă la manifestații împotriva islamului pe 6 februarie în 14 țări

Manifestații împotriva islamului vor avea loc pe 6 februarie în 14 țări din Europa la inițiativa mișcării islamofobe Pegida, a anunțat șefa acesteia, Tatjana Festerling, la finalul unei reuniuni cu reprezentanți ai mai multor grupări cu vederi similare, desfășurată sâmbătă la Roztoky, în apropiere de Praga, relatează AFP. Manifestațiile vor avea loc, printre altele, în Elveția, Estonia, Finlanda, Germania, Polonia, Republica Cehă și Slovacia, a informat ea.

"Lupta contra islamizării Europei este obiectivul nostru comun", a afirmat Tatjana Festerling într-un comunicat dat publicității la încheierea reuniunii.

"Situația din Estonia nu este atât de critică precum în Germania, însă cooperăm cu prietenii noștri finlandezi, ne dăm seama că protecția Europei este o sarcină comună", a menționat la rândul său Maria Kaljuste, reprezentantă a Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE), citată în același document.

Întâlnirea de la Roztoky a fost organizată de gruparea xenofobă și antieuropeană cehă "Blocul împotriva islamului".

"Politica stupidă și sinucigașă a elitelor europene a condus la ceva pe care Bruxellesul nu l-a dorit niciodată: o adevărată prietenie și cooperare între națiunile Europei", a afirmat în fața jurnaliștilor liderul acestei grupări, Martin Konvicka.

Agresiunile comise în noaptea de Anul Nou la Koln și în alte orașe germane, atribuite de poliție unor tineri originari din Maghreb și alte regiunii ale lumii arabe, au relansat dezbaterea în Germania cu privire la politica de primire promovată de cancelarul Angela Merkel, a cărei țară s-a confruntat în 2015 cu peste un milion de solicitanți de azil.

Violențe izbucnite la începutul lunii ianuarie în cursul unei manifestații organizate de Pegida la Koln a obligat poliția locală să facă uz de tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i împrăștia pe manifestanți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou