Peste 100.000 de imigranți ilegali au trecut din Serbia în Ungaria de la începutul acestui an (ministrul ungar de externe)

Peste 100.000 de imigranți ilegali au trecut din Serbia în Ungaria de la începutul acestui an (ministrul ungar de externe)

Ministrul ungar de externe, Peter Szijarto, a afirmat vineri că 100.959 de imigranți ilegali au sosit în total în Ungaria de la începutul acestui an și că 100.208 dintre ei au intrat în țară trecând frontiera sârbo-ungară, relatează agenția Tanjug.

Exprimându-se în cadrul unei ceremonii de redeschidere a punctului de trecere a frontierei de la Horgos, din nordul Serbiei, Szijarto a precizat că mult mai mulți imigrați sosesc în Europa prin Balcanii de Vest decât traversând Marea Mediterană.

Potrivit declarațiilor șefului diplomației ungare, Budapesta va încerca să organizeze o conferință a miniștrilor de externe și de interne din țările Uniunii Europene, Balcanii de Vest și Turcia în scopul de a se găsi o soluție comună la această problemă.

Atât timp cât soluția nu este avută în vedere, Ungaria trebuie să se apere singură. Ea trebuie să apere frontierele Uniunii Europene și să coopereze cu statele din Balcanii de Vest pentru ca și ele să poată să se apere de asemenea, a spus ministrul ungar.

În opinia sa, fiecare stat membru al UE ar trebui să respecte Regulamentul Dublin privind imigrația. El a subliniat că gardul antiimigrație pe care Ungaria îl ridică de-a lungul graniței ungaro-sârbe nu este împotriva Serbiei.

Precizând că Serbia este, de asemenea, sub o presiune enormă din cauza afluxului de imigranți, ministrul ungar a subliniat importanța cooperării în continuare dintre cele două țări pentru stăvilirea imigrației ilegale.

După șase ani de pauză și lucrări de renovare, punctul de trecere a frontierei dintre Serbia și Ungaria de la Horgos este din nou operațional, el având drept scop să contribuie la decongestionarea altor puncte de trecere a frontierei dintre cele două țări în sezonul turistic.

Horgos, unul din cele șapte puncte de trecere a frontierei dintre Serbia și Ungaria, a fost redeschis în cadrul unei ceremonii la care au participat miniștrii de externe ai celor două țări, Ivica Dacic (sârb) și Peter Szijarto (ungar).

Luând cuvântul în cadrul ceremoniei, Dacic a afirmat că redeschiderea punctului de trecere a frontierei de la Horgos reprezintă un exemplu al bunei cooperări dintre cele două țări, indiferent de problema imigranților cu care ele se confruntă și de gardul pe care ungurii îl ridică la granița cu sârbii, cu care Belgradul nu este de acord, dar poate înțelege motivele ce stau la baza unei astfel de decizii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…