Peste 500.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia în acest an

Peste 500.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia în acest an

Peste 500.000 de refugiați și imigranți au sosit pe mare în Grecia în acest an, iar rata sosirilor este în creștere, 8.000 de persoane fiind înregistrate numai în ziua de luni, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), relatează Reuters.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a UNHCR, Melissa Fleming, 27.500 de refugiați și imigranți sunt în continuare în tranzit pe insulele grecești, în apropiere de Turcia, de unde au venit sute de mii.

'Am atins un alt punct dramatic, cu sosirea ieri a 8.000 de persoane, crescând numărul total la 502.000. Evident, știam că va veni această situație, dar observăm o creștere în ceea ce privește numărul de sosiri în Grecia', a declarat Fleming.

'Este de cea mai mare importanță aici, ca și în alte părți ale Europei, faptul ca și condițiile de primire să fie adecvate. Fără acest element esențial, programul de relocare convenit de Europa în septembrie este în pericol și poate eșua', a precizat oficialul ONU.

Imigranții continuă să ajungă în Balcani din Grecia, dar Ungaria a închis vinerea trecută granița cu Croația, iar Slovenia a impus cote zilnice privind imigranții care sosesc din Croația. Închiderea graniței ungaro-croate a mutat presiunea migratorie la frontiera dintre Croația și Slovenia. Autoritățile slovene au declarat că nu pot asigura trecerea a mai mult de 2.500 de migranți pe zi, în timp ce fluxul zilnic este cuprins între 5.000 și 10.000 de persoane.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Karina Olteanu)

Citiți mai mult:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…