Peste 500.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia în acest an

Peste 500.000 de refugiați și imigranți au ajuns în Grecia în acest an

Peste 500.000 de refugiați și imigranți au sosit pe mare în Grecia în acest an, iar rata sosirilor este în creștere, 8.000 de persoane fiind înregistrate numai în ziua de luni, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), relatează Reuters.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a UNHCR, Melissa Fleming, 27.500 de refugiați și imigranți sunt în continuare în tranzit pe insulele grecești, în apropiere de Turcia, de unde au venit sute de mii.

'Am atins un alt punct dramatic, cu sosirea ieri a 8.000 de persoane, crescând numărul total la 502.000. Evident, știam că va veni această situație, dar observăm o creștere în ceea ce privește numărul de sosiri în Grecia', a declarat Fleming.

'Este de cea mai mare importanță aici, ca și în alte părți ale Europei, faptul ca și condițiile de primire să fie adecvate. Fără acest element esențial, programul de relocare convenit de Europa în septembrie este în pericol și poate eșua', a precizat oficialul ONU.

Imigranții continuă să ajungă în Balcani din Grecia, dar Ungaria a închis vinerea trecută granița cu Croația, iar Slovenia a impus cote zilnice privind imigranții care sosesc din Croația. Închiderea graniței ungaro-croate a mutat presiunea migratorie la frontiera dintre Croația și Slovenia. Autoritățile slovene au declarat că nu pot asigura trecerea a mai mult de 2.500 de migranți pe zi, în timp ce fluxul zilnic este cuprins între 5.000 și 10.000 de persoane.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Karina Olteanu)

Citiți mai mult:


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro