Peste 7.000 de imigranți au sosit în Serbia într-o singură noapte (ONU)

Peste 7.000 de imigranți au sosit în Serbia într-o singură noapte (ONU)

Peste 7.000 de imigranți au sosit în Serbia în noaptea de sâmbătă după ce au traversat Macedonia, a declarat duminică Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), în timp ce Federația Internațională a Crucii Roșii se așteaptă la o "creștere dramatică" a numărului lor. *AFP: Mii de imigranți înaintează către Uniunea Europeană prin Macedonia și Serbia

"Peste 7.000 au ajuns în Serbia în noaptea de sâmbătă-duminică după ce au reușit să vină din Grecia trecând prin Macedonia și au luat un tren în orașul Gevgelija" din sudul Macedoniei, a indicat UNHCR într-un comunicat, citat de AFP.

"Sute sunt încă la frontieră și alții sunt încă așteptați", a adăugat organizația cu sediul la Geneva care oferă asistență imigranților.

Macedonia, care a decretat joi starea de urgență și a trimis forțele speciale ale poliției și armata la granița cu Grecia pentru a opri fluxul imigranților, a deschis trecerea în cele din urmă sâmbătă, după ce polițiștii nu au mai putut face față unui grup de aproximativ 1.000 de imigranți.

UNHCR asigură că a primit garanții că Macedonia își va lăsa granițele deschise pentru refugiați. Dar organizația cere autorităților "să-și întărească prezența și capacitățile" la frontiere pentru a organiza mai bine primirea refugiaților și a indicat că este gata să ajute la nevoie Macedonia dar și Grecia.

În Serbia, UNHCR ajută autoritățile și ONG-urile să primească refugiații în centrul de tranzit de la Presevo din sudul țării. Angajații umanitari ai ONU au distribuit ajutoare alimentare și în prezent, la cererea guvernului sârb, încearcă să vadă cum pot trimite mai mult ajutor, inclusiv corturi și saltele, notează France Presse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!