Poliția din Slovenia a deschis o anchetă în cazul fostului prim-ministru Alenka Bratusek

Poliția din Slovenia a deschis o anchetă în cazul fostului prim-ministru Alenka Bratusek

Poliția slovenă a efectuat miercuri o descindere la locuința fostului premier Alenka Bratusek, pentru a căuta dovezi că ar fi abuzat de poziția sa atunci când guvernul pe care îl conducea a nominalizat-o anul trecut drept candidată pentru postul de comisar european, relatează Reuters.

Prima femeie care a deținut postul de premier în Slovenia, Alenka Bratusek a condus mica fostă republică iugoslavă în perioada 2013-2014 în cea mai gravă criză financiară de la obținerea independenței față de Belgrad în 1991. În decembrie 2013, administrația pe care o conducea a recapitalizat băncile locale din fonduri proprii cu peste 3 miliarde de euro, ceea ce a permis țării să evite la limită solicitarea unui pachet internațional de asistență financiară.

Potrivit poliției, un efectiv de 27 de polițiști a percheziționat locuința lui Bratusek și birourile partidului său.

Anul trecut, guvernul de centru-stânga condus de Alenka Bratusek a nominalizat-o pe aceasta pentru portofoliul care revenea țării în Comisia Europeană. Ulterior ea și-a retras candidatura, după ce comisiile de specialitate ale Parlamentului European i-au dat aviz negativ la audiere.

Poliția a precizat că Alenka Bratusek nu ar fi obținut un câștig material de pe urma candidaturii ei, dar că este posibil ca ea 'să fi abuzat de poziția sa oficială'. Dacă va fi găsită vinovată, ea ar putea să fie condamnată la până un an de închisoare.

Alenka Bratusek a spus că descinderea la locuința ei a fost 'cu totul inutilă', întrucât toate documentele legate de nominalizarea ei se află de ceva timp la Comisia Anticorupție.

Anul trecut, în luna octombrie, comisia în cauză a ajuns la concluzia că Bratusek nu ar fi trebuit să fie implicată în decizia privind propria candidatură, dar nu a dus cazul mai departe, notează Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac

5 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile