Popularitatea Fidesz a crescut în Ungaria, pe fondul sprijinului masiv pentru decizia de a ridica un gard la frontiera cu Serbia

Sprijinul public pentru partidul de guvernământ ungar FIDESZ a crescut în ultima lună cu cinci puncte procentuale, în timp ce în cazul partidelor de opoziție acesta a rămas practic neschimbat, informează MTI, citând un sondaj al recent al Institutului Nezopont, comandat de ziarul Magyar Idok. În același timp, sprijinul pentru decizia guvernului de a ridica un gard la frontiera cu Serbia a crescut până la 73%.

FIDESZ-KDNP a crescut în septembrie de la 29% la 34% în intențiile de vot, în timp ce partidul radical naționalist Jobbik a ajuns la 17% de la 15%.

Socialiștii au rămas la un sprijin public de 8%, în timp ce Coaliția democrată (DK) de stânga și micul partid ecologist LMP au pierdut fiecare câte un punct, ajungând la 5% și respectiv 4% din intențiile de vot. La rândul său partidul Egyutt este creditat cu 1% din intențiile de vot, indică sondajul.

În rândul alegătorilor deciși să voteze, FIDESZ-KDNP este creditat cu un sprijin de 44%, cu patru puncte procentuale în plus în comparație cu luna precedentă, în timp ce Jobbik a rămas la 26% din opțiunile acestora. Socialiștii au din acest punct de vedere un sprijin de 9%, DK de 8% și LMP de 6%.

Institutul Nezopont precizează că sprijinul pentru coaliția aflată la guvernare nu a mai fost la același nivel din septembrie anul trecut, înainte de a-și anunța planurile de a introduce o taxă pe internet.

Proporția alegătorilor nedeciși și a celor care nu vor să voteze a scăzut de la 34% la 28%.

De asemenea, Institutul Nezopont a mai cerut oamenilor opinia în privința ridicării gardului de la frontiera cu Serbia. Potrivit sondajului, sprijinul pentru gardul ridicat pentru a împiedica afluxul masiv al migranților a crescut de la 55% la 73% într-o singură săptămână.

Sondajul a fost efectuat în perioada 19-24 septembrie, pe un eșantion de 1.000 de persoane. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!