Popularitatea Fidesz a crescut în Ungaria, pe fondul sprijinului masiv pentru decizia de a ridica un gard la frontiera cu Serbia

Popularitatea Fidesz a crescut în Ungaria, pe fondul sprijinului masiv pentru decizia de a ridica un gard la frontiera cu Serbia

Sprijinul public pentru partidul de guvernământ ungar FIDESZ a crescut în ultima lună cu cinci puncte procentuale, în timp ce în cazul partidelor de opoziție acesta a rămas practic neschimbat, informează MTI, citând un sondaj al recent al Institutului Nezopont, comandat de ziarul Magyar Idok. În același timp, sprijinul pentru decizia guvernului de a ridica un gard la frontiera cu Serbia a crescut până la 73%.

FIDESZ-KDNP a crescut în septembrie de la 29% la 34% în intențiile de vot, în timp ce partidul radical naționalist Jobbik a ajuns la 17% de la 15%.

Socialiștii au rămas la un sprijin public de 8%, în timp ce Coaliția democrată (DK) de stânga și micul partid ecologist LMP au pierdut fiecare câte un punct, ajungând la 5% și respectiv 4% din intențiile de vot. La rândul său partidul Egyutt este creditat cu 1% din intențiile de vot, indică sondajul.

În rândul alegătorilor deciși să voteze, FIDESZ-KDNP este creditat cu un sprijin de 44%, cu patru puncte procentuale în plus în comparație cu luna precedentă, în timp ce Jobbik a rămas la 26% din opțiunile acestora. Socialiștii au din acest punct de vedere un sprijin de 9%, DK de 8% și LMP de 6%.

Institutul Nezopont precizează că sprijinul pentru coaliția aflată la guvernare nu a mai fost la același nivel din septembrie anul trecut, înainte de a-și anunța planurile de a introduce o taxă pe internet.

Proporția alegătorilor nedeciși și a celor care nu vor să voteze a scăzut de la 34% la 28%.

De asemenea, Institutul Nezopont a mai cerut oamenilor opinia în privința ridicării gardului de la frontiera cu Serbia. Potrivit sondajului, sprijinul pentru gardul ridicat pentru a împiedica afluxul masiv al migranților a crescut de la 55% la 73% într-o singură săptămână.

Sondajul a fost efectuat în perioada 19-24 septembrie, pe un eșantion de 1.000 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu