Postul de radio al Statului Islamic confirmă executarea ostaticului japonez Haruna Yukawa

Postul de radio al Statului Islamic confirmă executarea ostaticului japonez Haruna Yukawa

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a confirmat duminică, prin postul său de radio, executarea ostaticului japonez Haruna Yukawa, la o zi după difuzarea unei înregistrări video care anunța moartea sa, relatează AFP.

"Statul Islamic și-a pus în aplicare amenințarea (...) L-a executat pe ostaticul japonez Haruna Yukawa după expirarea ultimatumului dat Japoniei", a anunțat postul de radio al grupării, Al-Bayan, pe canalul său de pe YouTube.

Cel de-al doilea japonez ținut ostatic de SI, Kenji Goto, a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conațional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadiști, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania.

Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”