Premierul indian a numit un ministru al YOGA

Premierul indian a numit un ministru al YOGA

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a numit un ministru al yoga pentru a relansa această veche disciplină, în cadrul unei importante remanieri ministeriale vizând accelerarea reformelor după instalarea sa în funcție în luna mai, informează luni agențiile AFP și EFE.

Modi, care este strict vegetarian și adept fervent al yoga pe care o practică zilnic, a desemnat duminică seară un ministru însărcinat cu practicile tradiționale precum ayurveda, yoga și homeopatie.

Liderul indian naționalist a cerut în septembrie Națiunilor Unite să aibă în vedere declararea unei zile mondiale a yoga, iar în timpul întâlnirii cu președintele Barack Obama cu prilejul vizitei sale în SUA a lăudat meritele acestei discipline indiene tradiționale.

În fața Adunării Generale a ONU din septembrie, Modi a subliniat că yoga "permite descoperirea sensului unității între sine, lume și natură". Portofoliul va fi ocupat de fostul ministru al turismului Shripad Yesso Naik.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”