Premierul indian a numit un ministru al YOGA

Premierul indian a numit un ministru al YOGA

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a numit un ministru al yoga pentru a relansa această veche disciplină, în cadrul unei importante remanieri ministeriale vizând accelerarea reformelor după instalarea sa în funcție în luna mai, informează luni agențiile AFP și EFE.

Modi, care este strict vegetarian și adept fervent al yoga pe care o practică zilnic, a desemnat duminică seară un ministru însărcinat cu practicile tradiționale precum ayurveda, yoga și homeopatie.

Liderul indian naționalist a cerut în septembrie Națiunilor Unite să aibă în vedere declararea unei zile mondiale a yoga, iar în timpul întâlnirii cu președintele Barack Obama cu prilejul vizitei sale în SUA a lăudat meritele acestei discipline indiene tradiționale.

În fața Adunării Generale a ONU din septembrie, Modi a subliniat că yoga "permite descoperirea sensului unității între sine, lume și natură". Portofoliul va fi ocupat de fostul ministru al turismului Shripad Yesso Naik.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”