Propunerea Rusiei pentru o delegație condusă de Medvedev este un semn de "disperare" (SUA)

O propunere a Rusiei de a-l trimite pe prim-ministrul Dmitri Medvedev în SUA pentru a discuta despre cooperarea militară în legătură cu Siria este un semn de "disperare", a considerat Casa Albă miercuri, notează agenția DPA. Președintele rus Vladimir Putin a propus să-l trimită pe Medvedev în fruntea unei delegații în Statele Unite, a anunțat marți Kremlinul.

Washingtonul și Moscova au purtat convorbiri pentru a evita ciocniri neașteptate între forțele lor armate în timp ce desfășoară campanii separate deasupra Siriei, dar Washingtonul a respins orice discuții de coordonare a operațiunilor atât timp cât Rusia sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, amintește DPA.

"Nu suntem interesați să facem acest lucru atât timp cât Rusia nu este dispusă să aducă o contribuție constructivă la efortul nostru de a contracara" Statul Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

"Rusia are propria agendă și este o agendă urmărită chiar acum de ei pe cont propriu. Deci, nu este deosebit de surprinzător pentru mine că președintele Putin recurge, cu un fel de disperare, să încerce să-l trimită pe al doilea cel mai înalt rang oficial din guvernul rus în Statele Unite pentru a încerca să ne convingă să ne alăturăm", a adăugat purtătorul de cuvânt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…