Propunerea Rusiei pentru o delegație condusă de Medvedev este un semn de "disperare" (SUA)

Propunerea Rusiei pentru o delegație condusă de Medvedev este un semn de "disperare" (SUA)

O propunere a Rusiei de a-l trimite pe prim-ministrul Dmitri Medvedev în SUA pentru a discuta despre cooperarea militară în legătură cu Siria este un semn de "disperare", a considerat Casa Albă miercuri, notează agenția DPA. Președintele rus Vladimir Putin a propus să-l trimită pe Medvedev în fruntea unei delegații în Statele Unite, a anunțat marți Kremlinul.

Washingtonul și Moscova au purtat convorbiri pentru a evita ciocniri neașteptate între forțele lor armate în timp ce desfășoară campanii separate deasupra Siriei, dar Washingtonul a respins orice discuții de coordonare a operațiunilor atât timp cât Rusia sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, amintește DPA.

"Nu suntem interesați să facem acest lucru atât timp cât Rusia nu este dispusă să aducă o contribuție constructivă la efortul nostru de a contracara" Statul Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

"Rusia are propria agendă și este o agendă urmărită chiar acum de ei pe cont propriu. Deci, nu este deosebit de surprinzător pentru mine că președintele Putin recurge, cu un fel de disperare, să încerce să-l trimită pe al doilea cel mai înalt rang oficial din guvernul rus în Statele Unite pentru a încerca să ne convingă să ne alăturăm", a adăugat purtătorul de cuvânt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene