Proteste violente la Hong Kong: Poliția a arestat opt persoane

Proteste violente la Hong Kong: Poliția a arestat opt persoane

Poliția din Hong Kong a anunțat joi că a arestat opt persoane după confruntări cu manifestanții prodemocrație desfășurate într-un loc important al protestelor, în districtul Mong Kok din peninsula Kowloon, relatează DPA.

Șapte bărbați și femei, cu vârste între 32 și 82 de ani, au fost arestați de miercuri după-amiază și sunt acuzați de atac, deținere de arme și incendiere, a anunțat poliția locală.

Nu au fost semnalate confruntări violente în alte orașe din insulă. Protestatarii care manifestează de trei săptămâni solicită un sistem de vot mai transparent și mai democratic, dar și o mai mare descentralizare a regiunii autonome față de administrația centrală de la Beijing.

Convorbirile dintre studenți — care constituie majoritatea protestarilor — și oficiali guvernamentali, ce au avut loc la începutul acestei săptămâni, nu au reușit să soluționeze acest diferend.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...