Putin a încredinţat fostei gimnaste Alina Kabaeeva conducerea celui mai important trust media din Rusia

Fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică Alina Kabaeva, în vârstă de 31 de ani, despre care presa a scris că ar avea o relaţie intimă cu Vladimir Putin, şi-a dat demisia din Dumă (camera inferioară a Parlamentului rus, pentru a conduce acest important grup mediatic apropiat puterii.

"Alina a acceptat să preia postul de preşedinte al Consiliului de administraţie" al Grupului Mediatic Naţional (NMG), a declarat purtătoarea de cuvânt a grupului, Oksana Razumova.

Deputat al partidului pro-Kremlin Rusia Unită, Alina Kabaeva conducea din 2008 consiliul de supraveghere al NMG, grup fondat în 2008 de un apropiat al lui Vladimir Putin, Iuri Kovalciuk.

Cofondatorul NMG, Kovalciuk, care este şi preşedintele băncii Rossia, este vizat de sancţiunile adoptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană împotriva Rusiei, după anexarea Crimeei şi din cauza crizei din Ucraina.

Viaţa privată a preşedintelui rus a fost întotdeauna un subiect tabu pentru presa rusă, dar în presa internaţională au circulat intens zvonuri în legătură cu pasiunea liderului de la Kremlin, pentru fosta gimnastă Alina Kabaeva. Singurul ziar rusesc care a încălcat această regulă în 2008, Moskovski Korrespondent, a scris că Putin a divorţat în secret pentru a se căsători cu Alina Kabaeva, dar din acest motiv a fost închis la scurt timp.

Preşedintele Putin a dezminţit public atunci aceste zvonuri, precizând că "nu există nici un cuvânt adevărat". În aprilie 2013, liderul de la Kremlin a anunţat public că a divorţat de soţia sa Liudmila, după o căsătorie de 30 de ani.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…