Putin inaugurează un Disneyland militar în care copiii se vor putea juca cu arme grele

Putin inaugurează un Disneyland militar în care copiii se vor putea juca cu arme grele

Președintele Vladimir Putin a deschis la începutul acestei săptămâni porțile Parcului Patriot, un 'Disneyland militar' pentru tinerii ruși, în localitatea Kubinka, situată la o oră de mers cu mașina de la Moscova, relatează CanalFrance.Info. Cu ocazia Salonului militar al armatei 2015, șeful statului rus a declarat mulțimii adunate că parcul tematic va fi 'un element important al sistemului de muncă militaro-patriotic cu tinerii'.  

Parcul patriotic rusesc a fost conceput pentru a primi până la 10.000 de vizitatori zilnic. Aceștia vor avea la dispoziție centre de petrecere a timpului liber și hoteluri, putând să asiste la reconstituiri ale unor bătălii celebre ale armatelor sovietice și rusești, ba chiar să testeze instalațiile și echipamente militare de primă importanță.

Președintele rus a profitat de acest eveniment pentru a anunța o dezvoltare semnificativă a arsenalului nuclear al țării, prin adăugarea a 40 de rachete intercontinentale până la sfârșitul anului. Acestea ar urma să fie 'capabile să dejoace sistemele de apărare antirachetă cele mai sofisticate', a precizat el.

Șiruri de tancuri, vehicule blindate și sisteme de lansare ale rachetelor au fost expuse în grădinile parcului. Guvernul estimează că parcul tematic ar trebui să ajute la insuflarea unui nou sentiment de patriotism tinerilor din Rusia. Fiecare tânăr, potrivit lui Vladimir Putin, trebuie să fie pregătit să răspundă la primul apel, în caz de război.

De la anexarea Crimeii și intervenția rusească în Ucraina, Putin caută să-și pună în valoare în continuu puterea militară a țării sale. 'El a ordonat mai multe manevre militare în ultimele luni', amintește Bloomberg.

La o conferință pe probleme de apărare, ministrul adjunct al apărării, Anatoli Antonov, a acuzat Occidentul că provoacă Rusia la o 'cursă a înarmării'.

Săptămâna trecută, Journal du Dimanche (JDD) ridica problema unui 'buget militar rusesc care intrigă' pentru că 'dintre cei 75 de miliarde de euro alocați de Kremlin apărării în 2015, 51 de miliarde de euro sunt clasificați ?secret de apărare', adică 70 % din cheltuieli'. Prin armată, statul vrea să-și poleiască imaginea în fața locuitorilor săi. 'Un mare număr de oameni resimt mândrie patriotică pentru această nouă putere militară. Și li se explică faptul că aceasta este datorită lui Vladimir Putin', analizează în JDD Aleksandr Golț, jurnalist specializat în probleme militare.

În parcul său, Putin își face marele joc: tancuri, lansatoare de rachete, echipamente de securitate, mașini blindate. Iar ministrul apărării, Serghei Șoigu, detaliază o parte din 'atracții': 'Tinerii vor putea nu doar să viziteze expozițiile, ci și să conducă și să zboare în echipamente militare, să utilizeze armele pentru a se antrena la tir și să facă salturi cu parașuta.'

Vizitatorii vor putea chiar să mănânce rații soldățești. Și cum nu se pleacă dintr-un parc tematic fără un suvenir, ei vor putea să-și ofere un tricou sau o husă de iPhone cu efigia lui Vladimir Putin sau cu un slogan despre victoria națiunii lor în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Patriot Park ar urma să fie finalizat complet în 2017. El a costat Ministerul Apărării 330.000 milioane de euro, potrivit cotidianului Kommersant. Și ar putea avea în curând un frățior la periferia Sevastopolului, în Crimeea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...