REACŢIA lui Putin după ATACUL din Doneţk: Ce cere preşedintele Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat marţi la "încetarea imediată a operaţiunii punitive a armatei" ucrainene în estul ţării, o zonă afectată de confruntări între loialişti şi insurgenţi proruşi pentru preluarea controlului asupra aeroportului de la Doneţk.

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o conversaţie la telefon cu şeful Guvernului italian Matteo Renzi, "Vladimir Putin a subliniat asupra necesităţii încetării imediate a operaţiunii punitive a armatei în regiunile din sud-est şi punerii în aplicare a dialogului paşnic între Kiev şi reprezentanţii regiunilor" ucrainene, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Cu puţin timp mai înainte, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a îndemnat şi el la încetarea violenţelor în Ucraina.

"Sarcina numărul unu şi testul solidităţii autorităţilor de la Kiev, având în vedere rezultatul alegerilor prezidenţiale, este oprirea imediată a folosirii armatei împotriva populaţiei şi încetarea violenţei de către toate părţile", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Armata ucraineană a lansat un atac luni asupra aeroportului de la Doneţk, în est, ocupat anterior de către insurgenţi înarmaţi proruşi.

Lavrov a mai declarat că o vizită în Rusia a noului preşedinte ucrainean prooccidental Petro Poroşenko, ales duminică, nu este pe ordinea de zi.

"Problema unei vizite în Rusia a lui Poroşenko nu este luată în calcul, nu este discutată, nici pe canale diplomatice şi nici prin altele", a spus el.

El a declarat, totuşi, că Rusia îl va susţine în cazul în care va vedea că acţionează în interesul tuturor ucrainenilor.

"Contăm pe faptul că va acţiona în interesul întregului popor ucrainean. Dacă aşa vor sta lucrurile, va găsi în noi un partener serios şi fiabil", a spus ministrul, condamnând faptul că, imediat după ce a obţinut victoria, Poroşenko a anunţat continuarea operaţiunii militare în estul Ucrainei.

"În cazul în care calculul este (...) zdrobirea rezistenţei în sud-est înaintea instalării lui Petro Poroşenko la putere, pentru ca acesta să poată să meargă în Donbas ca învingător, acest lucru nu va crea, fără îndoială, condiţii bune pentru primirea ospitalieră în regiunea Doneţk", a spus Lavrov.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde