Regimul de la Havana a eliberat 53 de persoane considerate deţinuţi politici - surse

Regimul de la Havana a eliberat 53 de persoane considerate deţinuţi politici - surse

Cuba a decis eliberarea a 53 de persoane considerate deţinuţi politici, în cadrul măsurilor pentru ameliorarea relaţiilor cu Statele Unite, anunţă un oficial american citat de AFP.

"Guvernul cubanez a acceptat să elibereze 53 de persoane considerate deţinuţi politici", a explicat oficialul american.

Statele Unite şi Cuba au decis miercuri restabilirea relaţiilor diplomatice, întrerupte în anul 1961. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat prin telefon, miercuri, cu omologul său cubanez, Raul Castro. Conversaţia telefonică a durat aproximativ 50 de minute.

Administraţia Statelor Unite va anunţa miercuri măsuri în vederea normalizării relaţiilor cu statul cubanez.

Americanul Alan Gross, deţinut cinci ani în Cuba pentru spionaj, a fost eliberat miercuri, în schimbul a trei cubanezi condamnaţi în SUA.

Papa Francisc a jucat un rol crucial în negocierile dintre Statele Unite şi Cuba, a explicat un oficial american de rang înalt. Suveranul Pontif a trimis scrisori preşedinţilor celor două ţări, Barack Obama şi Raul Castro, iar Vaticanul a discutat cu delegaţiile celor două ţări.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale