Republica Moldova: Ion Păduraru, noul candidat desemnat de Nicolae Timofti pentru funcția de premier

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe secretarul general al Administrației Prezidențiale, Ion Păduraru, candidat la funcția de premier, informează Radio Chișinău, Radio Europa Liberă și Unimedia.

Anunțul vine după o zi tensionată, marcată de proteste de stradă și după ce Partidul Democrat (PDM) a respins solicitarea șefului statului adresată majorității parlamentare declarate de a reconfirma până joi, orele 21.00, semnăturile în susținerea repetată a lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier. În motivarea solicitării sale, Președinția a explicat într-un comunicat că formarea unei majorități parlamentare noi trebuie sa fie asumată oficial, pentru ca "alegătorul să poată identifica actorii politici cărora le revine responsabilitatea politică pentru actul de guvernare'.

Solicitarea a venit după ce au apărut mai multe informații conform cărora câțiva dintre deputații care au semnat declarația de susținere au anunțat în spațiul public că își vor retragere semnătura dacă PDM va continua să-l propună drept candidat la funcția de premier pe Vlad Plahotniuc.

Ion Păduraru este de profesie jurist. Anterior, acesta a fost decan al Baroului de Avocați Chișinău și ministru al justiției în cadrul guvernului condus de Ion Sturza, în perioada 12 martie-12 noiembrie 1999.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!