Republica Moldova: Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul 'Platforma Demnitate și Adevăr'

Republica Moldova: Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul 'Platforma Demnitate și Adevăr'

Ministerul Justiției al Republicii Moldova a refuzat să înregistreze Partidul 'Platforma Demnitate și Adevăr', au anunțat liderii Platformei, care protestează în aceste momente în fața clădirii ministerului, însoțiți de mii de oameni, informează Jurnal.md și Radio Europa Liberă.

'Am luat decizia să schimbăm Partidul Forța Poporului în Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, însă astăzi ne-au anunțat că nu ne înregistrează partidul. Acești indivizi se joacă cu focul Nu au nimic în comun cu adevărul și demnitatea. Au găsit motive că nu am fi plătit o taxă care, de fapt, era plătită. Ar fi putut spune acest lucru în ziua în care am depus actele, dar au ținut până în ultimul moment. Este o tentativă de a nu ne admite la alegeri', a declarat liderul Platformei DA în timpul protestului.

Cu toate acestea, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că formațiunea pe care o conduce și despre care susține că este 'proeuropeană, 'prodemocratică' și 'anti-Plahotniuc', va participa oricum la următoarele alegeri parlamentare.

De asemenea, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să vină din nou la protest duminică, 24 ianuarie, ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Partidul Forța Poporului a fost creat în 2013. La 13 decembrie 2015, Partidul Forța Poporului a anunțat că își schimbă denumirea în cea de Partidul 'Platforma Demnitate și Adevăr', iar lider al formațiunii a devenit Andrei Năstase, care l-a înlocuit în această funcție pe Nicolae Chirtoacă, analist politic și fost ambasador al Republicii Moldova în SUA.

La Chișinău continuă protestele împotriva noului guvern al democratului Pavel Filip, învestit miercuri de parlamentul Republicii Moldova pe fondul unor manifestații ample care au degenerat în violențe. Mii de oameni au protestat și joi la Chișinău cerând anularea votului de învestire a guvernului premierului Pavel Filip și organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestațiilor sunt platforma civică 'Dreptate și Adevăr' și formațiunile de stânga proruse Partidul Socialiștilor (PSRM), condus de Igor Dodon, și Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...