Republica Moldova: Reforma în justiție va fi considerată încheiată când procuratura va fi depolitizată (Tapiola)

Republica Moldova nu duce lipsă de asistență în sectorul justiției din partea Uniunii Europene, ci de voință politică pentru a aplica reformele, a declarat șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, într-un interviu acordat marți Radio Moldova, citat de Jurnal.md. 'Este regretabil faptul că transpunerea în practică a reformei în justiție a încetinit într-adevăr în a doua jumătate a anului 2014, iar aceasta a afectat atingerea obiectivelor convenite în cadrul programului nostru de suport bugetar pentru sectorul justiției', a menționat Tapiola, evidențiind că o prioritate în domeniul justiției trebuie să fie reforma procuraturii în Republica Moldova.

Un alt aspect pe care oficialul european îl consideră prioritar este lupta cu corupția, care, în opinia sa, se desfășoară foarte lent. Combaterea corupției este obstrucționată de lipsa voinței politice și un cadru juridic deficitar, a subliniat șeful misiunii UE la Chișinău.

De asemenea, oficialul european a specificat că implementarea reformei justiției în Republicii Moldova nu se va termina în 2016, chiar dacă se pot bifa măsuri realizate din punct de vedere tehnic.

În interviu, reprezentantul UE la Chișinău a declarat că reforma va fi considerată încheiată atunci când cetățenii Republicii Moldova vor aprecia că țara lor are un sistem judecătoresc funcțional și independent, atunci când Centrul Național Anticorupție și Comisia Națională de Integritate vor funcționa într-un mod similar cu instituțiile din statele membre ale Uniunii Europene, iar procuratura va deveni o instituție depolitizată și complet independentă, după cum subliniază Jurnal.md. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

4 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

5 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion