Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Republica Moldova: Reforma în justiție va fi considerată încheiată când procuratura va fi depolitizată (Tapiola)

Republica Moldova nu duce lipsă de asistență în sectorul justiției din partea Uniunii Europene, ci de voință politică pentru a aplica reformele, a declarat șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, într-un interviu acordat marți Radio Moldova, citat de Jurnal.md. 'Este regretabil faptul că transpunerea în practică a reformei în justiție a încetinit într-adevăr în a doua jumătate a anului 2014, iar aceasta a afectat atingerea obiectivelor convenite în cadrul programului nostru de suport bugetar pentru sectorul justiției', a menționat Tapiola, evidențiind că o prioritate în domeniul justiției trebuie să fie reforma procuraturii în Republica Moldova.

Un alt aspect pe care oficialul european îl consideră prioritar este lupta cu corupția, care, în opinia sa, se desfășoară foarte lent. Combaterea corupției este obstrucționată de lipsa voinței politice și un cadru juridic deficitar, a subliniat șeful misiunii UE la Chișinău.

De asemenea, oficialul european a specificat că implementarea reformei justiției în Republicii Moldova nu se va termina în 2016, chiar dacă se pot bifa măsuri realizate din punct de vedere tehnic.

În interviu, reprezentantul UE la Chișinău a declarat că reforma va fi considerată încheiată atunci când cetățenii Republicii Moldova vor aprecia că țara lor are un sistem judecătoresc funcțional și independent, atunci când Centrul Național Anticorupție și Comisia Națională de Integritate vor funcționa într-un mod similar cu instituțiile din statele membre ale Uniunii Europene, iar procuratura va deveni o instituție depolitizată și complet independentă, după cum subliniază Jurnal.md. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Virgil Măgureanu, dezvăluiri fără perdea despre personajele care au îngropat România în ultimii 30 de an…

2 PSD se pișă pe români! Odrasla pușcăriașului, Mihnea Năstase, a participat marți la ședința de guvern

3 ALERTĂ CCR îl obligă pe președinte să revoce miniștrii demiși de Dăncilă! Dăncilă, obligată să vină în Parlame…

4 OFICIAL Politehnica București confirmă că diploma președintelui Transelectrica este FALSĂ! Amănunte INCENDIARE…

5 BREAKING Moțiunea de cenzură, vinerea viitoare, pe 27 septembrie! Au semnat parlamentari de la USR, PMP, UDMR,…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing