Republica Moldova: Vlad Plahotniuc, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de premier

Biroul politic al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) a decis să-l propună pe Vlad Plahotniuc la funcția de premier, informează miercuri Radio Chișinău și Unimedia. Anunțul a fost făcut de către democratul Vasile Bîtcă, ministrul dezvoltării regionale și al construcțiilor, după ce Plahotniuc a susținut un scurt discurs în fața simpatizanților PDM adunați în scuarul Teatrului de Operă și Balet de la Chișinău. Astfel, PDM urmează să-l propună oficial pe Vlad Plahotniuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, în timpul consultărilor pe care le va avea cu președintele republicii, Nicolae Timofti.

În același timp, susținătorii Platformei Civice Demnitate și Adevăr (DA) au protestat în Piața Marii Adunări Naționale împotriva candidatului propus de PDM, informează Moldpres. Oamenii veniți din întreaga republică au scandat lozinci antiguvernamentale, au cerut autorităților instaurarea stabilității, continuarea parcursului european și desemnarea unui premier integru. În timpul protestelor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost blocat de protestatari, iar clădirea guvernului a fost înconjurată de sute de polițiști.

Liderul democraților din Republica Moldova, Marian Lupu, a anunțat luni, după consultările avute cu președintele Nicolae Timofti, formarea unei majorități parlamentare din care fac parte 56 de deputați din cei 101 ai legislativului. Potrivit liderului democrat, citat de Radio Chișinău, este vorba de deputații PD, PL, un grup de deputați ai PLDM (Partidul Liberal Democrat) și de cei 14 parlamentari foști comuniști.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită