Rețea mondială de știri referitoare la schimbările climatice

Un grup format din 25 de publicații informative din întreaga lume, printre care 'Guardian', 'El Pais', 'Le Monde' și 'China Daily', a creat o rețea intitulată 'Climate Publishers Network' având ca obiectiv colaborarea în difuzarea de știri legate de schimbările climatice, anunță joi ziarele britanice și spaniole menționate.

Inițiativa este coordonată de Rețeaua Mondială de Editori și urmărește sensibilizarea publicului în legătură cu aspectele ce vor fi discutate la Summitul ONU referitor la schimbările climatice (COP 21), care va avea loc în luna decembrie la Paris.

Astfel, în următoarele șase luni, organele de presă participante vor face schimb gratuit de articole pe aceste teme, materialele putând fi reproduse de toți membrii rețelei fără a se preocupa de problema drepturilor de autor.

Obiectivul inițiativei, care va dura până în 11 decembrie, când va lua sfârșit reuniunea la nivel înalt din capitala Franței, este de a oferi un volum cât mai mare de informații, inclusiv prin intermediul unor organizații care nu dispun de suficiente mijloace pentru a acoperi mediatic în mod corespunzător acest subiect.

Fondatorii inițiativei provin din Europa, Asia, America de Nord și de Sud și din Orientul Mijlociu și au orientări politice foarte diferite.

Conferința la nivel înalt de la Paris urmărește realizarea unui acord care să continue Protocolul de la Kyoto privind limitarea emisiilor de gaze de seră, asigurând limitarea la cel mult 2 grade Celsius a creșterii temperaturii medii globale până la sfârșitul acestui secol. 'La Paris, în decembrie, este în joc transformarea lumii', a declarat miercuri, președintele francez, François Hollande. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea