Rețea mondială de știri referitoare la schimbările climatice

Rețea mondială de știri referitoare la schimbările climatice

Un grup format din 25 de publicații informative din întreaga lume, printre care 'Guardian', 'El Pais', 'Le Monde' și 'China Daily', a creat o rețea intitulată 'Climate Publishers Network' având ca obiectiv colaborarea în difuzarea de știri legate de schimbările climatice, anunță joi ziarele britanice și spaniole menționate.

Inițiativa este coordonată de Rețeaua Mondială de Editori și urmărește sensibilizarea publicului în legătură cu aspectele ce vor fi discutate la Summitul ONU referitor la schimbările climatice (COP 21), care va avea loc în luna decembrie la Paris.

Astfel, în următoarele șase luni, organele de presă participante vor face schimb gratuit de articole pe aceste teme, materialele putând fi reproduse de toți membrii rețelei fără a se preocupa de problema drepturilor de autor.

Obiectivul inițiativei, care va dura până în 11 decembrie, când va lua sfârșit reuniunea la nivel înalt din capitala Franței, este de a oferi un volum cât mai mare de informații, inclusiv prin intermediul unor organizații care nu dispun de suficiente mijloace pentru a acoperi mediatic în mod corespunzător acest subiect.

Fondatorii inițiativei provin din Europa, Asia, America de Nord și de Sud și din Orientul Mijlociu și au orientări politice foarte diferite.

Conferința la nivel înalt de la Paris urmărește realizarea unui acord care să continue Protocolul de la Kyoto privind limitarea emisiilor de gaze de seră, asigurând limitarea la cel mult 2 grade Celsius a creșterii temperaturii medii globale până la sfârșitul acestui secol. 'La Paris, în decembrie, este în joc transformarea lumii', a declarat miercuri, președintele francez, François Hollande. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

3 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

4 Prostirea românilor, faza pe Biblie / Momentul în care „evanghelistul” Gâdea îl judecă pe „îngerașul” Vanghelie

5 Categoria „valori” / Alex Bodi, băgat în „ședință” de Carani?