România, președinte al celei de-a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială

România, președinte al celei de-a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială

Reprezentantul permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, ambasadorul Simona Miculescu, asigură președinția celei de-a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială, care va avea loc la New York, în perioada 4- 13 februarie, informează un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Tema prioritară a lucrărilor este "Regândirea și consolidarea dezvoltării sociale în lumea contemporană", precizează sursa citată.

"În contextul celebrării a 20 de ani de la Summitul mondial privind dezvoltarea socială, de la Copenhaga, Comisia are oportunitatea de a analiza evoluțiile înregistrate până la acest moment în domeniul dezvoltării sociale și de a regândi dezvoltarea socială în contextul noilor realități. Totodată, tema dezbătută încurajează analiza privind întărirea reflectării aspectelor legate de dezvoltarea socială în Agenda de dezvoltare post-2015", a declarat Simona Miculescu, în cadrul segmentului oficial de deschidere.

MAE apreciază că, prin asumarea președinției acestei comisii subsidiare a Consiliului Economic și Social, România își arată încă o dată "angajamentul puternic față de dezvoltarea unui sistem social inclusiv bazat pe calitate, eficiență, oportunități egale, susținut de valorile și principiile democrației, statului de drept, drepturile omului și demnitate". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…