Românii din diaspora, alături de românii din țară într-un protest la Madrid

După tragedia petrecută la clubul Colectiv din București, în care numărul persoanelor decedate a ajuns la 32 și aproape 200 au fost rănite, au urmat, în ultimele zile, proteste de amploare atât în Capitală, cât și în multe orașe ale țării.

Sursa foto: periodicoelrumano.es

Întreaga lume a fost profund marcată de cele petrecute la clubul Colectiv și în aceeași măsură și românii din diaspora, notează, sâmbătă, ziarul El Rumano en Espana.

Românii din Comunitatea Madrid din Spania în număr de aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat pe rețelele sociale și în jurul orei 17:00 (ora 18:00 în România) au venit la protestul de vineri seară (n. r. — 6 noiembrie 2015) desfășurat în fața Ambasadei României la Madrid. Din ceea ce au declarat participanții la protest, aceștia își doresc ca cei care sunt responsabili pentru tragedia petrecută la clubul Colectiv să fie trași la răspundere și să nu scape necondamnați. În plus, își doresc schimbarea întregului sistem politic, nu doar a unei persoane.

Manifestanții erau și tineri, dar și mai în vârstă, iar printre lozincile scandate se găseau: 'Deșteaptă-te române! Corupția ucide!', 'Parlamentari demisionați, dacă vă pasă, e constituțional', 'Afară, afară cu mafia din țară!', 'Nu schimbăm un nume, schimbăm un sistem!', 'Împreună pentru România', 'Madridul alături de România', 'A trebuit să moară persoane ca să apară o schimbare', 'Chiar dacă am plecat, noi nu v-am uitat-Diaspora din Madrid', 'În memoria tinerilor decedați în clubul Colectiv', 'Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!', 'România este țara mea, nu vă bateți joc de ea!', 'Am tăcut și am răbdat și nimic nu s-a schimbat', 'Ne vrem țara înapoi, noi nu vă mai vrem pe voi'.

Alte declarații ale celor prezenți la protest sunt că aceștia își doresc o Românie cu un viitor pentru copiii lor, simt că nu sunt luați în seamă de către România, iar faptul că sunt plecați peste hotare, nu înseamnă că nu mai fac parte din poporul român.

Acest protest a durat câteva ore și este primul înregistrat în Comunitatea Madrid din Spania, de după tragedia de la Colectiv, adaugă El Rumano.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata