Rusia a emis un mandat de arest internațional pe numele lui Mihail Hodorkovski

Rusia a emis un mandat de arest internațional pe numele lui Mihail Hodorkovski

Rusia a emis miercuri un mandat de arest internațional pe numele lui Mihail Hodorkovski, opozant față de Kremlin și fost oligarh exilat în Europa, inculpat într-un caz de omor datând din 1998, relatează AFP. ''A fost emis un mandat de arest internațional împotriva lui Mihail Hodorkovski'', a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, Vladimir Markin.

Justiția a ordonat, de asemenea, plasarea în detenție a fostului președinte-director general (PDG) al grupului petrolier Iukos, care locuiește în prezent la Londra, potrivit sursei.

''Mihail Borisovici (Hodorkovski) nu-și va limita în nici un fel deplasările din cauza deciziilor vampirilor Kremlinului'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al opozantului rus, Kulle Pispanen.

Justiția rusă îl suspectează pe fostul patron al Iukos de a fi comandat asasinarea unui primar în Siberia în urmă cu 17 ani, acuzații pe care Hodorkovski le consideră ''motivate politic''. Dosarul, închis în 1998, a fost redeschis în vară de către Comitetul de anchetă, care l-a convocat la începutul lui decembrie pe Hodorkovski, fără succes, pentru un interogatoriu.

Mihail Hodorkovski a stat aproape zece ani în închisoare după arestarea sa în 2003 și condamnarea sa pentru ''furt prin escrocherie la scară mare'' și ''evaziune fiscală'', după care a fost grațiat de către președintele Vladimir Putin în 2013.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...