Rusia a livrat separatiștilor din estul Ucrainei o mare cantitate de armament greu (sursă NATO)

Rusia a livrat separatiștilor din estul Ucrainei o mare cantitate de armament greu (sursă NATO)

Alianța Nord-Atlantică dispune de dovezi că Rusia a livrat separatiștilor proruși din estul Ucrainei o mare cantitate de armament greu, a declarat miercuri un ofițer de rang înalt din cadrul NATO, citat sub rezerva anonimatului de Interfax.

Potrivit sursei menționate, este vorba în special de tancuri, artilerie, sisteme de rachetă, sisteme de apărare antiaeriană. 'Este clar că este un sprijin direct al Rusiei pentru separatiști', a afirmat ofițerul NATO în cadrul unei conferințe de presă.

El a adăugat că sute de militari ruși se află în estul Ucrainei și că importante forțe și arme sunt concentrate de-a lungul graniței cu Ucraina. 'Aș vrea să cred că Rusia înțelege faptul că prezența de trupe rusești în estul Ucrainei destabilizează situația în regiune. Acest conflict trebuie rezolvat pe cale diplomatică', a subliniat sursa NATO.

În cadrul conferinței de presă, reprezentantul Alianței a prezentat fotografii făcute din satelit în vara anului 2014 pentru a demonstra creșterea cantității de echipamente militare rusești la graniță, precum și imagini video cu atacuri asupra pozițiilor ucrainene de pe teritoriul Rusiei în aceeași perioadă.

În context, ofițerul blocului nord-atlantic a ținut să precizeze că NATO, ca organizație, nu va acorda ajutor armatei ucrainene, adăugând însă că, unele țări, membre ale Alianței, sprijină Ucraina, prin furnizarea de echipamente și mijloace de comunicare. 'Fiecare țară ia propria sa decizie. NATO nu poate furniza și nu va furniza armament. Însă, dacă o țară vrea să facă acest lucru, este decizia ei', a afirmat el.

Interfax amintește că autoritățile de la Moscova au respins în repetate rânduri declarațiile despre prezența de trupe ruse pe teritoriul Ucrainei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

4 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

5 Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră