Rusia, gata să reacționeze la intensificarea prezenței militare a NATO în estul Europei (MAE rus)

Rusia, gata să reacționeze la intensificarea prezenței militare a NATO în estul Europei (MAE rus)

Rusia urmărește cu atenție intensificarea prezenței militare a NATO în țările sale membre din Europa de Est și este gata, în cazul în care va fi necesar, să reacționeze la aceasta în mod adecvat, a declarat marți șeful Departamentului pe probleme de securitate și dezarmare din Ministerul rus de Externe, Mihail Ulianov.

'Urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă în țările est-europene membre ale NATO după summitul din Țara Galilor (septembrie 2014). Vom trage concluziile noastre și, dacă va fi necesar, vom lua măsurile corespunzătoare'', a precizat Ulianov, citat de RIA Novosti.

Avertismentul reprezentantului diplomației ruse survine după ce comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat marți că Alianța Nord-Atlantică are în vedere o intensificare a exercițiilor sale în regiunea Mării Baltice, ca răspuns la intensificarea manevrelor militare ruse în regiune.

Moscova a denunțat în mai multe rânduri decizia Alianței de a plasa trupe în mai multe țări membre situate la frontierele ruse, precum statele baltice și Polonia, dar și proiectul american al scutului antirachetă în Europa de Est.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat la sfârșitul lunii decembrie noua doctrină militară a țării, care indică faptul că NATO reprezintă o amenințare fundamentală pentru securitatea Federației Ruse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!