Rusia, gata să reacționeze la intensificarea prezenței militare a NATO în estul Europei (MAE rus)

Rusia, gata să reacționeze la intensificarea prezenței militare a NATO în estul Europei (MAE rus)

Rusia urmărește cu atenție intensificarea prezenței militare a NATO în țările sale membre din Europa de Est și este gata, în cazul în care va fi necesar, să reacționeze la aceasta în mod adecvat, a declarat marți șeful Departamentului pe probleme de securitate și dezarmare din Ministerul rus de Externe, Mihail Ulianov.

'Urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă în țările est-europene membre ale NATO după summitul din Țara Galilor (septembrie 2014). Vom trage concluziile noastre și, dacă va fi necesar, vom lua măsurile corespunzătoare'', a precizat Ulianov, citat de RIA Novosti.

Avertismentul reprezentantului diplomației ruse survine după ce comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat marți că Alianța Nord-Atlantică are în vedere o intensificare a exercițiilor sale în regiunea Mării Baltice, ca răspuns la intensificarea manevrelor militare ruse în regiune.

Moscova a denunțat în mai multe rânduri decizia Alianței de a plasa trupe în mai multe țări membre situate la frontierele ruse, precum statele baltice și Polonia, dar și proiectul american al scutului antirachetă în Europa de Est.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat la sfârșitul lunii decembrie noua doctrină militară a țării, care indică faptul că NATO reprezintă o amenințare fundamentală pentru securitatea Federației Ruse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…