Şapte vameşi bulgari au fost inculpaţi pentru luare de mită de la şoferi, inclusiv români

Şapte ofiţeri vamali de la punctul de trecere a frontierei Lesovo, din Bulgaria, au fost inculpaţi pentru luare de mită şi implicare într-un grup infracţional organizat, într-un caz în care au fost audiaţi mai mulţi cetăţeni străini, inclusiv moldoveni şi români, relatează marţi presa bulgară.

În cursul unei operaţiuni de amploare a poliţiei desfăşurată sâmbătă la punctul de trecere Lesovo, situat la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia, 24 de ofiţeri vamali au fost reţinuţi sub suspiciunea că le cereau bani şoferilor pentru a evita controalele la trecerea frontierei.

Şapte dintre vameşii reţinuţi au fost inculpaţi, după care cinci au fost plasaţi în detenţie şi doi au fost eliberaţi condiţionat, relatează site-ul Novinite.com.

Printre persoanele arestate figurează şi Dimitar Kolev, directorul punctului de trecere a frontierei Lesovo. El a fost reţinut sâmbătă seara, în timp ce primea un plic cu 10.000 de leva (5.100 de euro) de la un şef de tură, Gheorghi Banev, de asemenea inculpat în acest caz.

În timpul unei percheziţii la domiciliul lui Kolev, poliţia a găsit echivalentul a 82.000 de leva (41.000 de euro) în diferite valute. Plicuri cu bani au fost de asemenea găsite la domiciliile celorlalţi vameşi arestaţi, precum şi la punctul de trecere Lesovo, ascunşi în diferite compartimente secrete aflate în camera cu bunuri confiscate. Suma totală confiscată până în prezent de autorităţi se ridică la 220.000 de leva (112.000 de euro).

Potrivit unor informaţii, vameşii le cereau mită şoferilor care voiau să evite controalele, sumele fiind cuprinse între 10 şi 20 de leva (5-10 euro) pentru autoturisme şi 100-200 de dolari pentru tiruri.

Borislav Sarafov, adjunctul procurorului general al Bulgariei, a declarat că 14 martori au fost audiaţi în acest caz, inclusiv cetăţeni din România, Republica Moldova şi Ucraina. Aceştia au confirmat că au dat sume de bani în leva, lei, euro, dolari sau lire turceşti, informează Sofia Globe în pagina electronică.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

3 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!