Secretarul general al NATO somează Rusia să-și retragă toate forțele din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO somează Rusia să-și retragă toate forțele din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a somat miercuri Rusia să-și retragă toate forțele din estul Ucrainei și să pună capăt sprijinului acordat separatiștilor proruși, relatează AFP.

'Somez Rusia să-și retragă toate forțele din estul Ucrainei, să oprească orice sprijin acordat separatiștilor și să respecte acordul de la Minsk' privind încetarea focului, a declarat el pe marginea unei reuniuni informale a miniștrilor europeni ai apărării de la Riga.

Jens Stoltenberg și-a exprimat totodată îngrijorarea cu privire la deteriorarea situației din jurul orașului ucrainean Debalțevo și a declarat că refuzul separatiștilor proruși de a respecta încetarea focului amenință acordul de la Minsk, notează Reuters.

'Sunt profund îngrijorat de deteriorarea situației din interiorul și din jurul orașului Debalțevo', a declarat Stoltenberg la Riga. 'Refuzul separatiștilor de a respecta încetarea focului și de a-i lăsa pe observatorii OSCE să ajungă în această zonă amenință acordul' de la Minsk, a spus el.

'Trupele rusești, artileria, precum și unitățile de apărare antiaeriene, chiar și elementele de comandă și control sunt încă active în Ucraina', a spus Stoltenberg, adăugând că 'întotdeauna a existat o comasare de tancuri și vehicule blindate' rusești în apropiere de granița cu Ucraina.

'Acordul de încetare a focului nu a fost respectat', a insistat el, adăugând că situația din estul Ucrainei 'se deteriorează'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria