Șeful poliției din Koln a fost demis ca urmare a scandalului provocat de agresiunile sexuale comise de migranți

Șeful poliției orașului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reacție a forțelor de ordine față de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranți în noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri, relatează agențiile internaționale de presă.

Între timp, numărul plângerilor depuse de femeile și adolescentele agresate sexual și/sau jefuite în centrul orașului în acea noapte a ajuns la circa 170. Autoritățile au anunțat tot vineri că au deocamdată 31 de suspecți, dintre care 18 sunt migranți, dar niciunul nu a fost arestat.

Agresiunile sexuale comise la Koln de circa o mie de persoane organizate în grupuri și ale căror semnalmente arată că cel mai probabil sunt arabi și nord-africani au provocat indignare în Germania, fapte similare de mai mică anvergură petrecându-se și în alte orașe, precum Stuttgart și Hamburg.

Poliția din Koln a anunțat pe 1 ianuarie că noaptea de Anul Nou a trecut fără evenimente majore. Dar relatările ce au apărut apoi treptat despre gravitatea evenimentelor au condus la critici severe față de lipsa de reacție a forțelor de ordine, care inițial au invocat faptul că au fost prezente în respectivele locuri, dar agenții de poliție nu și-au dat seama ce se petrece din cauza numărului mare al celor care sărbătoreau în stradă.

Totuși, un raport intern al poliției care s-a scurs joi în presă relevă că de fapt patrulele poliției au observat ce se întâmplă, dar nu au îndrăznit să intervină pentru că erau copleșite de numărul foarte mare al agresorilor aflați în stare de ebrietate.

Raportul mai menționează că au fost reținuți inițial 14 solicitanți de a azil sirieni și un afgan, dar toți au fost eliberați rapid. Conform documentului, unul dintre ei le-ar fi spus polițiștilor germani : 'Sunt sirian. Trebuie să vă purtați frumos cu mine. Doamna Merkel m-a invitat', în timp ce un altul și-a rupt în fața lor permisul provizoriu de ședere afirmând : 'Nu puteți să-mi faceți nimic, pot să obțin altul mâine. '

După izbucnirea acestui scandal în Germania au apărut relatări despre agresiuni similare produse tot în noaptea de Anul Nou și în Elveția, Suedia și Finlanda.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări