Serbia: 200.000 de refugiați au tranzitat țara de la începutul anului

Serbia: 200.000 de refugiați au tranzitat țara de la începutul anului

Un număr de 200.000 de refugiați au trecut prin Serbia de la începutul acestui an și peste 140.000 dintre ei au completat cereri de azil, a anunțat luni directorul Centrului pentru protecție și asistență pentru solicitanții de azil, Rados Djurovic, potrivit agenției Tanjug. Până în urmă cu câteva zile, circa 4.000 de persoane soseau zilnic din Grecia și Macedonia la centrul de primire de la Presevo, în sudul Serbiei, iar în prezentul numărul sosirilor zilnice este în jur de 1.000.

Djurovic și-a exprimat îngrijorarea față de posibilitatea creșterii numărului de refugiați ce sosesc în Serbia și a adăugat că centrul de la Presevo are capacități limitate de primire a refugiaților.

După ce Ungaria și-a securizat granița cu Serbia cu un gard de sârmă ghimpată, migranții ce tranzitează Serbia s-au orientat către Croația, cei mai mulți fiind direcționați de autoritățile croate către granița cu Ungaria, de unde sunt preluați de mijloace de transport puse la dispoziție de guvernul ungar și conduși mai departe către frontiera austriacă.

Disputele dintre Belgrad și Zagreb pe tema gestionării acestei crize au escaladat după ce Serbia a interzis, săptămâna trecută, intrarea pe teritoriul său a autovehiculelor de transport de marfă și a produselor croate, decizie la care Croația a răspuns prin interzicerea intrării pe teritoriul său a vehiculelor înregistrate în Serbia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina