Serbia își va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria

Serbia va trimite forțe de poliție suplimentare la granița sa cu Ungaria și va încerca să îndepărteze migranții de zona gardului ridicat de autoritățile ungare la frontieră, a anunțat miercuri seară ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic, potrivit Reuters.

''Scopul este de a preveni alte atacuri de pe teritoriul nostru asupra poliției ungare și, într-o manieră plină de respect, să îndepărtăm migranții de gard și de poliția ungară'', a menționat Stefanovic, într-o declarație.

Anterior, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care ''atacă'' poliția ungară la granița comună.

Zeci de migranți au reușit să intre miercuri seară pe teritoriul Ungariei, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos, venind dinspre Serbia. În confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari, potrivit guvernului de la Budapesta.

La începutul serii, circa 20 de polițiști sârbi au intervenit la rândul lor în încercarea de a-i convinge pe migranți să renunțe la intenția de a intra în Ungaria. Responsabilul cu refugiații în guvernul sârb, Aleksandar Vulin, s-a deplasat în persoană la locul incidentelor pentru a calma situația.

AFP și Reuters au anunțat că trei vehicule Humvee ale forțelor ungare au fost desfășurate în zona punctului de trecere a frontierei Roszke-Horgos. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …