Serbia își va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria

Serbia își va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria

Serbia va trimite forțe de poliție suplimentare la granița sa cu Ungaria și va încerca să îndepărteze migranții de zona gardului ridicat de autoritățile ungare la frontieră, a anunțat miercuri seară ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic, potrivit Reuters.

''Scopul este de a preveni alte atacuri de pe teritoriul nostru asupra poliției ungare și, într-o manieră plină de respect, să îndepărtăm migranții de gard și de poliția ungară'', a menționat Stefanovic, într-o declarație.

Anterior, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care ''atacă'' poliția ungară la granița comună.

Zeci de migranți au reușit să intre miercuri seară pe teritoriul Ungariei, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos, venind dinspre Serbia. În confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari, potrivit guvernului de la Budapesta.

La începutul serii, circa 20 de polițiști sârbi au intervenit la rândul lor în încercarea de a-i convinge pe migranți să renunțe la intenția de a intra în Ungaria. Responsabilul cu refugiații în guvernul sârb, Aleksandar Vulin, s-a deplasat în persoană la locul incidentelor pentru a calma situația.

AFP și Reuters au anunțat că trei vehicule Humvee ale forțelor ungare au fost desfășurate în zona punctului de trecere a frontierei Roszke-Horgos. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...