Serbia: Ministrul apărării va fi înlocuit în urma unor remarci cu tentă sexuală la adresa unei jurnaliste

Serbia: Ministrul apărării va fi înlocuit în urma unor remarci cu tentă sexuală la adresa unei jurnaliste

Ministrul apărării sârb, Bratislav Gasic, va fi înlocuit în urma unor remarci cu tentă sexuală făcute duminică la adresa unei jurnaliste, relatează luni Reuters și DPA. 

Remarcile lui Bratislav Gasic au fost făcute în timp ce se pregătea să facă declarații în fața jurnaliștilor în orașul Trstenik, din centrul Serbiei. O jurnalistă de la postul de televiziune B92, Zlatija Labovic — potrivit Asociației Independente a Jurnaliștilor din Serbia (NUNS) — se lăsase pe genunchi pentru a-i face loc colegului său cameraman să filmeze.

În acel moment, Gasic a spus: 'Iubesc aceste jurnaliste care îngenunchează atât de ușor'.

Premierul sârb Aleksandar Vucic a declarat că Gasic, coleg de partid cu el, 'nu mai poate rămâne în funcția de ministru al apărării după o asemenea insultă', fără a preciza dacă a luat deja decizia de a-l elibera din funcție sau îi va cere să demisioneze.

Gasic și-a cerut scuze după acest incident, spunând că îi 'pare sincer rău pentru comportamentul său rușinos și scandalos'. Premierul Aleksandar Vucic le-a declarat însă reporterilor că 'nu există nicio scuză pentru Gasic și, chiar dacă el și-a cerut scuze public, acest lucru nu este suficient'.

Înlocuirea lui Bratislav Gasic nu este de natură să afecteze stabilitatea coaliției guvernamentale de la Belgrad, dar acest scandal a dat naștere unor întrebări legate de atitudinea generală a guvernului sârb față de jurnaliști.

Angajata B92 a apreciat că remarca lui Gasic nu este doar 'sexistă', ci exprimă 'o poziție politică clară'. 'Ministrul a spus clar în ce poziție sunt jurnaliștii acceptabili pentru el personal, pentru ministerul său și pentru guvernul din care face parte. Jurnaliștii sunt mai acceptabili atunci când îngenunchează în fața puterii executive', a spus Zlatija Labovic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...