Serbia va opri la graniță migranții ce nu solicită azil în Germania sau Austria; Macedonia a închis granița cu Grecia

Serbia va opri la graniță migranții ce nu solicită azil în Germania sau Austria; Macedonia a închis granița cu Grecia

Serbia nu va mai permite intrarea pe teritoriul ei a migranților care nu cer azil Germaniei sau Austriei, măsură ce survine unei decizii similare luate de autoritățile de la Berlin și Viena după ce țările din nordul Europei au hotărât să limiteze primirea migranților, transmit agențiile internaționale de presă.

'Începând de astăzi, migranții nu își vor mai putea continua călătoria (prin Serbia) dacă nu își exprimă intenția să ceară azil în Austria sau Germania', a declarat miercuri ministrul sârb al muncii, Aleksandar Vulin.

Decizia autorităților de la Belgrad survine după ce guvernele Sloveniei și Croației, țările care urmează Serbiei pe ruta migranților, au anunțat anterior că vor dispune joi măsuri similare luate de Austria și Germania.

Potrivit AFP, Macedonia, care precedă Serbia pe această rută, a închis frontiera cu Grecia pentru a opri migranții care doresc să ajungă în Europa Occidentală.

'Frontiera este închisă', a declarat pentru AFP un înalt responsabil al poliției macedonene. La rândul său, un purtător de cuvânt al poliției grecești a afirmat că frontiera a fost închisă de autoritățile macedonene încă de marți seară, iar în prezent circa 600 de migranți veniți în special din Siria, Afganistan și Irak așteaptă de partea greacă a graniței să li se permită intrarea în Macedonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital