Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat inclusiv despre Transnistria în întâlnirea avută

Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat inclusiv despre Transnistria în întâlnirea avută

Rusia şi Statele Unite au convenit să depună eforturi în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria în cadrul unei R. Moldova unite, suverane şi neutre, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, luni, la încheierea întâlnirii sale cu secretarul american de Stat John Kerry.

Serghei Lavrov şi John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul a subliniat că în timpul întâlnirii au discutat despre Transnistria şi despre "îngrijorarea cu privire la paşii făcuţi de actuala conducere ucraineană, paşi legaţi de libertatea de călătorie, de exercitarea de către Transnistria a drepturilor sale, care sunt prevăzute în înţelegerile anterioare, prin îndeplinirea activităţilor economice şi de tranzit", relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Am ajuns să simţim că partenerii americani tratează aceste îngrijorări cu înţelegere", a subliniat Lavrov. "Consultări periodice în formatul 5+2 - în cadrul cărora Rusia şi Ucraina acţionează în calitate de garanţi, OSCE ca mediatori, iar Transnistria şi Chişinăul ca părţi implicate în conflict, iar SUA şi UE ca observatori - vor fi organizate în 10-12 zile", a declarat ministrul.

"Le cerem partenerilor noştri americani să se asigure că procesul în formatul 5+2 este eficient şi el este eficient şi asigură în stadiul actual o abordare complexă astfel încât problema să fie rezolvată prin acţiuni specifice", a subliniat ministrul.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?