Siria: Gruparea Statul Islamic a aruncat în aer Arcul de Triumf din Palmira

Siria: Gruparea Statul Islamic a aruncat în aer Arcul de Triumf din Palmira

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a aruncat în aer celebrul Arc de Triumf din Palmira, în Siria, potrivit unui ONG și mai multor militanți, la câteva luni după ce au distrus două temple importante din această cetate antică înscrisă în patrimoniul cultural mondial UNESCO, anunță AFP.

Citând surse de la fața locului, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a făcut cunoscut că gruparea jihadistă a distrus Arcul de Triumf "din cauza ornamentelor de pe coloanele sale" pe care le consideră idolatrie. "Arcul de triumf a fost aruncat în aer. SI l-a distrus", a informat la rândul său Mohammad al-Homsi, un militant din Palmira, fără să precizeze când.

După ce a cucerit Palmira, gruparea SI a distrus mai multe vestigii ale acestui sit antic, dintre care celebrele temple Bel (Baal) și Baal Shamin, precum și mai multe turnuri funerare și statuia Leului din Atena, o piesă unică de peste trei metri înălțime.

Înainte de conflictul care sfâșie Siria de peste patru ani, circa 150.000 de turiști vizitau Palmira în fiecare an. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?