"Soclul valorilor" europene, afectat de legea poloneză asupra presei (ministru francez)

"Soclul valorilor" europene, afectat de legea poloneză asupra presei (ministru francez)

Ministrul culturii francez, Fleur Pellerin, a afirmat joi că ":soclul valorilor" europene devine 'profund repus în cauză' după adoptarea în unele țări, precum Polonia, de legi care accentuează controlul media publice de către stat, informează AFP.

'Franța și ministerul meu sunt foarte preocupate de situația care exista în Ungaria și care se instalează în Polonia', a declarat Fleur Pellerin, primind reprezentanți ai presei cu ocazia împlinirii unui an de la atacul sângeros împotriva jurnalului satiric Cherlie Hebdo.

'Construcția europeană nu este doar aceea a unei piețe. Ea este de asemenea bazată pe valori pe care le împărtășim și cred că în prezent acest soclu al valorilor comune este profund repus în chestiune', a insistat ministrul.

'Sper că viitoarea reuniune a comisarilor europeni, în 13 ianuarie, va fi ocazia pentru Europa și Franța de a reafirma valorile de care suntem atașați și că un anumit număr al deciziilor luate de state nu sunt compatibile cu valorile pe care le apărăm', a adăugat ea.

Președintele conservator polonez Andrzej Duda a semnat joi o lege care pune de fapt televizinea și radioul publice sub controlul guvernului. Această lege este criticată de opoziție și alarmează UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…