Soția unuia dintre atacatorii kamikaze de la Bataclan, 'mândră' de participarea soțului ei la atentatele din Paris

Soția unuia dintre atacatorii kamikaze de la Bataclan, 'mândră' de participarea soțului ei la atentatele din Paris

Soția lui Samy Amimour, unul dintre cei trei atacatori kamikaze de la sala de concerte pariziană Bataclan, era mândră de participarea soțului ei la atentatele din 13 noiembrie și regreta faptul că nu a putut să se sinucidă împreună cu el, scrie luni cotidianul Le Parisien, preluat de EFE.

În mai multe e-mailuri trimise din Siria, Kahina, în vârstă de 18 ani, scria că a fost la curent 'de la bun început' cu planurile soțului ei și îl încurajase să meargă în Franța 'pentru a teroriza populația franceză, care are atâta sânge pe mâini'. 'Nimic nu va mai fi ca înainte. Îl invidiez atât de mult pe soțul meu, mi-ar fi plăcut să fiu cu el și să mă arunc în aer', scria tânăra într-un e-mail datat 18 noiembrie, la cinci zile după atacurile comise în mai multe locuri din Paris — Stade de France, sala de concerte Bataclan și cafenele și restaurante din capitala franceză — în care și-au pierdut viața 130 de oameni și peste 300 au fost răniți.

Tânăra făcea apologia violenței și dădea asigurări că atâta vreme cât islamul și musulmanii vor continua să fie insultați, 'întreaga lume' va fi o posibilă țintă, 'nu doar polițiștii sau evreii'.

Kahina l-a cunoscut pe Amimour, în vârstă de 28 de ani, în 2013 și a plecat cu el în Siria. În e-mailurile trimise, tânăra susținea că se trăiește foarte bine în Siria și critica atacurile coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste teroriste Statul Islamic (SI), pe care le considera 'un război în toată regula împotriva islamului, nu împotriva terorismului'.

'În Franța și în alte părți ale lumii trăiți bine, iar aici lumea moare. E nedrept. În scurt timp, cu voia lui Allah, Franța și întreaga coaliție vor afla ce înseamnă un război în propria casă. Voi ne omorâți, vă omorâm și noi pe voi. Ecuația e simplă', spunea soția lui Amimour, care a fost înhumat joi undeva la periferia Parisului.

Exact acest mesaj a fost transmis de cei trei teroriști kamikaze de la Bataclan polițiștilor care au încercat să negocieze cu ei în noaptea atacurilor. 'Le-ați făcut rău fraților noștri, ați bombardat Siria (...) Facem ceea ce faceți și voi în Siria', ar fi spus unul dintre membrii comandoului sinucigaș, potrivit informațiilor din anchetă la care a avut acces cotidianul Le Figaro. Tot în noaptea atacurilor, respectivul terorist ar fi cerut retragerea coaliției internaționale din Siria și Irak. 'Vreau să plecați, să vă retrageți armatele. Vreau un document scris care să dovedească acest lucru. (...) Dacă în cinci minute nu primesc nimic, ucid un ostatic și îl arunc pe fereastră', ar fi spus acesta, potrivit Le Figaro.

Teroriștii de la Bataclan au mai declarat că acționau în numele Statului Islamic și al islamului și i-au căutat în mod special pe membrii formației Eagles of Death Metal, care susținea un concert în acea noapte. 'Este un grup american. Voi bombardați împreună cu americanii, așa că noi ne luăm de americani și de voi', ar fi spus un alt jihadist, potrivit relatărilor unui martor.

Le Figaro a mai scris că jihadiștii au obligat persoane aflate în sala de concerte să se așeze în dreptul ușilor și al ferestrelor, folosindu-i pe post de scuturi umane. Cotidianul francez a relatat totodată că unul dintre teroriști a încercat să intre de patru ori pe Stade de France, fără succes, și a adăugat că așa-numitul 'comando al teraselor' (teroriștii care au atacat baruri și restaurante din capitala franceză — n.r.) a tras peste 400 de gloanțe în doar 20 de minute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu