SUA: Autoritățile au consultat rețelele de socializare online pentru a se informa despre potențialii imigranți

SUA: Autoritățile au consultat rețelele de socializare online pentru a se informa despre potențialii imigranți

Serviciile de imigrație americane au consultat în acest an rețelele de socializare online pentru a se informa despre anumiți candidați la vize, a anunțat miercuri șeful Securității Interne a SUA, Jeh Johnson, potrivit Reuters și AFP.

'Am început să consultăm rețelele sociale pentru anumite cereri de intrare pe teritoriul american. Consultarea rețelelor sociale este un lucru pe care trebuie să îl facem, dar există limite legale pentru ceea ce putem face', a spus Johnson într-o conferință de presă, fără a preciza numele rețelelor respective.

El a precizat că unele conținuturi ale rețelelor de socializare constituie 'surse deschise', în timp ce altele sunt 'private'.

Problema consultării rețelelor de socializare de către autoritățile americane a revenit în atenție după incidentul armat comis în urmă cu două săptămâni la San Bernardino (California).

La 2 decembrie, Syed Farook și soția sa, Tashfeen Malik, au deschis focul la o petrecere de Crăciun organizată într-un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din San Bernardino, omorând 14 persoane și rănind alte 22. Ei au murit împușcați de poliție la câteva ore după atac.

Tashfeen Malik, care a intrat în SUA folosind o viză de tip K1 (viză pentru logodnic/logodnică), își exprimase sprijinul pentru gruparea jihadistă Statul Islamic într-o postare privată pe Facebook.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria