SUA autorizează legăturile cu feribotul spre Cuba

SUA autorizează legăturile cu feribotul spre Cuba

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat marți că a acordat licențe autorizând transportul de pasageri cu feribotul între Statele Unite și Cuba, o premieră după mai bine de 50 de ani, scrie AFP. "Marți au fost acordat câteva licențe" care permit exploatarea legăturilor cu feribotul, a confirmat o purtătoare de cuvânt, fără să precizeze numărul de permise acordate.

Cel puțin o companie din Florida a confirmat că a fost autorizată să lanseze un serviciu de feribot spre Cuba, situată la aproximativ 150 de kilometri coastele americane.

Legăturile maritime dintre cele două țări erau frecvente în anii 1950, însă au fost întrerupte după venirea la putere a lui Fidel Castro, în 1959.

La ora actuală, există legături aeriene între Statele Unite și Cuba, însă au permisiunea de a se deplasa pe insula comunistă numai americanii de origine cubaneză și cetățenii americani care fac parte din categorii bine stabilite (universitari, sportivi, clerici, jurnaliști...).

Celorlalți americani le este interzis să efectueze vizite chiar și turistice, în timp ce schimburile comerciale dintre cele două țări sunt supuse unui embargo în vigoare din 1962.

Sancțiunile economice și financiare au fost ridicate în martie pentru mai mult de 60 de firme și persoane fizice care fac comerț cu insula, în cadrul apropierii diplomatice lansate în decembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!