SUA: Barack Obama deplânge atacurile armate repetate "fără echivalent în lume"

SUA: Barack Obama deplânge atacurile armate repetate "fără echivalent în lume"

Președintele american, Barack Obama, a adresat miercuri condoleanțe familiilor victimelor atacului armat din orașul californian San Bernardino și a deplâns scenele care se repetă pe întreg teritoriul Statelor Unite și sunt "fără echivalent în lume", relatează AFP.

"Sunt măsuri pe care le-am putea lua, nu pentru a elimina toate aceste atacuri armate, dar pentru a ameliora șansele ca ele să nu se producă atât de frecvent", a declarat Barack Obama la postul CBS, vorbind despre legi "de bun simț" asupra controlului armelor.

"Niciodată nu ar trebui să considerăm că aceasta face parte din cursul normal al lucrurilor", a ținut să menționeze președintele american care dorește de multă vreme înăsprirea legislației privind armele, dar se lovește de opoziția Congresului dominat de republicani.

Subliniind că dispune de puține informații, el s-a arătat prudent în legătură cu acest atac armat care a făcut cel puțin 14 morți.

"Nu cunoaștem încă motivațiile agresorilor, dar ce știm este că sunt măsuri pe care le putem lua pentru ca americanii să fie mai în siguranță", a afirmat Barack Obama, lansând din nou un apel la unitate pe această temă, "dincolo de clivajele politice".

În urmă cu o săptămână, președintele Statelor Unite a denunțat, în termeni identici, lipsa de acțiune a Congresului în acest sens, după un atac armat la un centru de planning familial în Colorado. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro