SUA: Curtea Supremă interzice terapia pentru copiii gay

Curtea Supremă a SUA a confirmat de facto luni interzicerea terapiei pentru tinerii gay, refuzând să se autosesizeze în acest dosar, relatează AFP. Potrivit unei liste date publicității luni, cea mai înaltă instanță americană confirmă de facto interzicerea în statul New Jersey (est) a unei terapii pentru copii care încerca să schimbe orientarea sexuală a tinerilor gay.

Înalta Curte nu face nici cel mai mic comentariu în legătură cu acest document care enumeră toate cazurile pe care ea refuză să le examineze.

În cauza King vs. Christie, instanța respinge plângerea unor militanți antigay care voiau autorizarea unei terapii destinate tinerilor homosexuali. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, o interzisese, iar o curte de apel confirmase interdicția.

În iunie 2014, Curtea Supremă refuzase de asemenea să analizeze interzicerea unei terapii similare în California.

În 1973, Asociația Americană de Psihiatrie a considerat că homosexualitatea nu este legată de o tulburare mintală care poate face obiectul unei terapii.

Într-un al doilea caz, Curtea i-a refuzat unei deținute transsexuale din Massachusetts (est), condamnată pentru uciderea partenerei sale de viață, dreptul de a beneficia de un tratament chirurgical. În recursul deținutei Michelle Kosilek (ex-Robert Kosilek) împotriva autorităților penitenciare din Massachusetts, Curtea Supremă confirmă refuzul statului de a-i acorda un tratament chirurgical.

La sfârșitul lui iunie, Curtea Supremă a SUA trebuie să ia o decizie istorică privind constituționalitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Ea va statua în legătură cu dreptul persoanelor homosexuale care vor să se căsătorească, după ce săptămâna trecută a ascultat argumentele unor cupluri homosexuale care vor să se căsătorească sau care vor recunoașterea căsătoriei lor peste tot și a unor state care interzic mariajul acestora. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

2 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

5 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume