SUA: Doi bărbați au fost executați în Oklahoma și Florida

După opt luni de pauză și după ce Curtea supremă a dat undă verde execuției, statul Oklahoma a pus joi în aplicare sentința de condamnare la moarte a unui deținut care trebuia executat încă de la 29 aprilie anul trecut, relatează AFP. În aceeași zi a fost executat în Florida un alt bărbat.

La ora locală 19.28 (01.28 GMT vineri), la puțin peste o oră de la respingerea ultimului său recurs de către Curtea supremă, Charles Warner, de 47 de ani, a fost declarat mort prin injecție letală pentru că a violat-o și ucis-o pe fiica de 11 luni a partenerei sale, a declarat Jerry Massie, purtătorul de cuvânt al sistemului penitenciar din Oklahoma.

Aproape simultan, Florida l-a executat pe Johnny Kormondy, de 42 de ani, pentru uciderea unui tată de familie și violarea soției sale în cursul unui jaf. Decesul său a fost pronunțat la ora locală 20.16 (01.16 GMT vineri).

În Oklahoma, execuția lui Charles Warner a fost inițial programată în urmă cu opt luni, la două ore după cea a lui Clayton Lockett, care a suscitat o vie emoție. Lockett a murit după ce a dat semne de suferință la 43 de minute de la începerea injecției.

Cu cinci voturi la patru, Curtea supremă a refuzat să oprească execuția lui Charles Warner și să se sesizeze în cotronversa injecției letale.

"Nu vom ști niciodată dacă Warner a trecut printr-o suferință intolerabilă în timpul execuției. Ceea ce știm este că Oklahoma este gata să ignore riscul de încălcare a interdicției constituționale de pedeapsă crudă și neobișnuită", a declarat Alexandra Ringe, din cadrul Uniunii pentru apărarea libertăților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing