SUA: Donald Trump "jură credință" partidului republican

SUA: Donald Trump "jură credință" partidului republican

Miliardarul american Donald Trump, favorit republican în sondaje, "a jurat credință" joi, angajându-se să sprijine orice candidat ales de partid, după ce a planat amenințarea unei candidaturi independente dacă el nu va fi desemnat, relatează Reuters și AFP.

"Eu nu văd nicio circumstanță în care aș rupe acest angajament", a declarat magnatul imobiliar reporterilor la cartierul său general din Trump Tower în Manhattan (zgârie-nori în New York n.r.).

În timpul primei dezbateri a principalilor candidați ai partidului conservator de la începutul lunii august, el nu a exclus să se prezinte ca independent dacă nu va fi desemnat.

Când a fost întrebat în timpul dezbaterii dacă se angajează să nu se prezinte în afara partidului republican și să sprijine candidatul ce va fi desemnat, oricine ar fi, el a răspuns: "Nu voi face această promisiune în acest stadiu", amintește France Presse.

Angajamentul său de loialitate făcut joi este o victorie pentru Comitetul Național Republican în eforturile sale de a-l ține în frâu pe miliardar, care conduce sondajele de opinie dar deranjează tabăra republicană cu stilul său obraznic și atacurile neobișnuite la persoană asupra rivalilor, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...