SUA: Republicanul Ben Carson îi compară pe refugiații sirieni cu niște "câini turbați"

SUA: Republicanul Ben Carson îi compară pe refugiații sirieni cu niște "câini turbați"

Candidatul republican la Casa Albă Ben Carson i-a comparat joi pe refugiații care fug de violență din Siria cu niște "câini turbați" și a declarat că a-i lăsa să intre în Statele Unite i-ar pune în pericol pe americani, relatează Reuters și canalul CNN.

"Dacă există un câine turbat ce aleargă prin cartier, probabil că nu o să aveți o părere bună despre acest câine", a declarat Carson, bine plasat în unele sondaje, la un eveniment de campanie ținut la Mobile, Alabama. El a făcut o paralelă între protecția americanilor de teroriștii islamiști care s-ar putea strecura în țară ca refugiați și protejarea copiilor de câini turbați de către părinți.
 
"Sincer, trebuie să avem mecanisme de screening care să ne permită să stabilim cine sunt câinii turbați", a adăugat fostul neurochirurg, criticând planul președintelui Barack Obama de a admite 10.000 de refugiați sirieni într-un an.

Candidații prezidențiali republicani și zeci de guvernatori republicani au criticat puternic planul asupra refugiaților în această săptămână, în urma atacurilor mortale ale Statului Islamic comise la Paris vinerea trecută, amintește Reuters.

Joi, Camera Reprezentanților SUA, sfidând o amenințare cu veto din partea lui Obama, a aprobat cu o majoritate copleșitoare o legislație susținută de republicani de intensificare a screeningului de securitate și suspendare a programului de a admite 10.000 de refugiați sirieni.

Ibrahim Hooper, purtătorul de cuvânt al Consiliului privind relațiile americano-islamice cu sediul la Washington, a denunțat comentariile lui Carson ca "fără scrupule", spunând că ele arată "disprețul total" al lui Carson față de musulmanii americani, adaugă Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”