Tânăra româncă ucisă la Florenţa a fost înmormântată în sudul Italiei

Tânăra româncă ucisă la Florenţa a fost înmormântată în sudul Italiei

Românca în vârstă de 26 de ani ucisă pe 5 mai în oraşul italian Florenţa a fost înmormântată miercuri în sudul Italiei, la funeralii participând rudele acesteia şi alte aproximativ 100 de persoane, scrie presa italiană.

Tânăra româncă ucisă la Florenţa a fost înmormântată în sudul Italiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit site-ului de ştiri GoNews.it , înmormântarea Andreei Cristina Zamfir a avut loc miercuri la prânz în cimitirul localităţii Montesarchio, situat în regiunea italiană Campania (sud).

La funeraliile româncei au fost prezenţi aproximativ 100 de oameni, inclusiv mama, sora şi concubinul victimei, precum şi primarul din Montesarchio, Franco Damiano.

"Mulţumim autorităţilor italiene - poliţiei, carabinierilor, oraşului Florenţa - pentru solidaritatea de care au dat dovadă şi pentru că au reuşit să îl aresteze pe asasin în câteva zile", a declarat Ion Leontin Cojocea, reprezentantul Centrului pentru asistenţă şi servicii destinate românilor din Italia.

Marţi, la Florenţa a avut loc o ceremonie funebră în memoria româncei ucise pe 5 mai la periferia oraşului. La ceremonia funebră au participat oficiali italieni şi români.

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originară din Hunedoara) a fost găsit "crucificat" pe 5 mai, la periferia oraşului Florenţa, victima prezentând urme de tortură. Potrivit ziarului La Repubblica, Andreea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi "protejată" de vreo grupare de proxenetism. În trecut, românca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Românca a fost cercetată la un moment dat pentru delicte referitoare la imigraţie. Românca ucisă s-a născut la Hunedoara şi, înainte de a pleca în Italia, a locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Italianul Riccardo Viti, bărbatul arestat în ancheta privind uciderea româncei la Florenţa, susţine că nu a vrut să o omoare, el fiind suspectat în alte nouă cazuri de agresiuni sexuale care nu s-au soldat cu moartea victimelor. Românca omorâtă la Florenţa a fost, aparent, victima unui joc erotic pentru care clientul a plătit 30 de euro. Instalatorul Riccardo Viti a recunoscut crima şi a explicat că frecventează prostituate din anul 2005, plătind 100 de euro pentru jocuri erotice. Din cauza faptului că este şomer, bărbatul a spus că în ultima vreme le plătea prostituatelor 30 de euro.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori