Trupe bulgare și americane vor desfășura manevre militare comune în Bulgaria

Trupe bulgare și americane vor desfășura manevre militare comune în Bulgaria

Trupe bulgare și americane vor desfășura începând de duminică manevre militare comune în Bulgaria, în poligonul militar de la Novo Selo, situat în sud-estul țării, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Sofia, citat de agenția Reuters.

Circa 350 de militari americani vor sosi în Bulgaria pentru a participa la programul de aplicații care va dura trei luni și jumătate. Pe lângă trupele de infanterie, se vor folosi și tancuri, transportoare blindate și elicoptere.

'Armata bulgară va profita de aceste manevre pentru a-și testa abilitatea de a reacționa în fața situațiilor de criză', a declarat agenției Reuters un oficial din Ministerul bulgar al Apărării. 'Evident, nu putem subestima ceea ce se întâmplă în Ucraina', a adăugat el.

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a declarat că Statele Unite vor cheltui circa 30 de milioane de dolari pentru modernizarea poligonului de la Novo Selo.

Anunțul despre aceste manevre militare terestre bulgaro-americane survine la trei zile după ce România, Bulgaria, SUA, Turcia, Germania, Canada și Italia au început un program de manevre navale în Marea Neagră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro