Turcia a reținut 1.300 de migranți care intenționau să ajungă în Grecia

Turcia a reținut 1.300 de migranți care intenționau să ajungă în Grecia

Autoritățile turce au reținut luni circa 1.300 de migranți despre care afirmă că intenționau să se îndrepte pe mare spre Grecia, operațiunea, cea mai amplă de acest fel din ultimele luni, intervenind la o zi după acordul dintre Uniunea Europeană și Ankara, menit să stăvilească valul de migranți, transmite Reuters.

Jandarmii turci au reținut sute de sirieni, irakieni, iranieni și afgani, precum și trei traficanți de persoane, găsiți în ascunzători situate în apropierea litoralului turc al Mării Egee, lângă orașul Ayvacik din provincia Canakkale, au declarat pentru Reuters oficiali ai gărzii de coastă.

Migranții au fost trimiși într-un centru de repatriere, de unde unii dintre ei ar putea fi deportați, au indicat oficialii.

Duminică, la Bruxelles, liderii europeni și guvernul de la Ankara au ajuns la un acord asupra unui fond în valoare de 3 miliarde de euro, bani alocați pentru cei circa 2,2 milioane de refugiați, majoritatea sirieni, aflați în prezent pe teritoriul Turciei. Celelalte componente ale acordului, încheiat sub forma unui plan de acțiune, se referă la 'redinamizarea' procesului de aderare a Turciei la UE și la grăbirea procesului de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?