Ucraina: 13 morți într-un bombardament asupra unei stații de troleibuz din Donețk

Ucraina: 13 morți într-un bombardament asupra unei stații de troleibuz din Donețk

Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineața la Donețk, în estul Ucrainei, după ce un obuz a căzut într-o stație de troleibuz dintr-un cartier al orașului până acum relativ ferit de luptele ce au loc între insurgenți și armata ucraineană, a indicat un reprezentant al Primăriei locale, citat de AFP.

'Douăsprezece persoane au fost ucise în troleibuz și alta în timp ce se afla într-o mașină care trecea prin apropiere', a indicat un reprezentat al serviciilor de urgență din Donețk, fief al separatiștilor proruși. Conform aceleiași surse, alte aproximativ 10 persoane au fost rănite.

Potrivit autorităților separatiste, citate de Interfax, stația de troleibuz se află în raionul Bosse, situat în sudul orașului Donețk, zonă ce a fost bombardată joi dimineața de forțele ucrainene.

Miercuri serara, un bombardament într-un cartier din apropierea aeroportului Donețk, teatrul de mai multe zile al unor lupte violente între forțele ucrainene și rebeli, s-a soldat cu omorârea unei persoane ce se afla într-un autobuz, de asemenea lovit de un obuz, a indicat pentru AFP Ivan Prihodko, responsabil al Primăriei orașului.

La 14 ianuarie, o rachetă a lovit un autobuz la Volnovaha (regiunea Donețk), ucigând 13 civili. Kievul și rebelii se acuză reciproc de a fi la originea acestui bombardament.

Armata ucraineană și-a intensificat de săptămâna trecută operațiunile în estul separatist al Ucrainei, Kievul anunțând duminică respingerea, cu ajutorul tancurilor, a unei ofensive a rebelilor proruși pe aeroportul din Donețk. În același timp, Kievul susține că forțele sale au fost atacate direct de trupe rusești, în apropiere de Lugansk, o altă regiune separatistă prorusă vecină cu Donețk.

Șefii diplomațiilor de la Berlin, Paris, Moscova și Kiev, reuniți miercuri în capitala germană, au făcut apel la "încetarea ostilităților" în estul Ucrainei și la retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

Tot miercuri, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Lamberto Zannier, a atras atenția că actuala criză ucraineană ar putea degenera într-un conflict mai amplu, întrucât lucrurile nu sunt total sub control. El a insistat că nu există o soluție militară la conflictul din Ucraina, care a făcut până în prezent peste 4.800 de morți, și că trebuie continuate eforturile politice în conformitate cu acordurile convenite la Minsk în septembrie anul trecut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia