Ucraina: Poroșenko îl demite pe guvernatorul regiunii Donețk și numește un general

Ucraina: Poroșenko îl demite pe guvernatorul regiunii Donețk și numește un general

Președintele ucrainean Petro Poroșenko l-a înlăturat vineri din funcție pe guvernatorul oficial al regiunii Donețk (în estul separatist al Ucrainei), milionarul Serghei Taruta, și a numit în locul acestuia un general, în persoana lui Oleksandr Kihtenko, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului ucrainean, Sviatoslav Țegolko, citat de Interfax-Ukraina.

Serghei Taruta, originar din regiune, a fost numit în luna martie în postul de guvernator al regiunii Donețk pentru a pune capăt rebeliunii separatiste proruse. Generalul Kihtenko (58 de ani), cel care îl va înlocui pe Taruta, a fost comandant al trupelor Ministerului de Interne.

Situația era tensionată vineri în orașul Donețk, tiruri și explozii auzindu-se în cartierul Kievski, situat în apropierea aeroportului, care este de mai multe zile scena unor lupte intense între armata ucraineană și separatiștii proruși. Primăria orașului a anunțat că trei civili au fost uciși și alți cinci au fost răniți în ultimele 24 de ore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante